Polityka Cookies - KSA Polityka Cookies - KSA
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll to top

Top

Polityka Cookies - KSA

  1. Dla Państwa wygody strona ksa.edu.pl, zwana dalej portalem, używa plików cookies i podobnych technologii m.in. po to, by dostosować serwis do potrzeb użytkowników i w celach statystycznych. Pliki Cookies to niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez serwis internetowy, który odwiedza internauta, do urządzenia internauty.
  2. Cookies używają też serwisy, do których się odwołujemy pokazując
    np. multimedia. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące Cookies. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla stosowanych tu Cookies.
  3. Portal stosuje Cookies wydajnościowe, czyli służące do zbierania informacji o sposobie korzystania ze strony, by lepiej działała, oraz funkcjonalne, czyli pozwalające „pamiętać” o ustawieniach użytkownika (np. język, rozmiar czcionki).
  4. Portal ksa.edu.pl wykorzystuje poniższe pliki Cookies:
    • CONSENT – Te pliki cookie służą do zbierania informacji za pomocą Google Analytics o tym, w jaki sposób użytkownicy korzystają z naszej witryny.
    • NID – Te pliki cookie są używane przez Google do wyświetlania spersonalizowanych reklam w witrynach Google na podstawie ostatnich wyszukiwań i poprzednich interakcji.
    • 1P_JAR – Te pliki cookie są używane przez Google do wyświetlania spersonalizowanych reklam w witrynach Google na podstawie ostatnich wyszukiwań i poprzednich interakcji.
    • IDE – Ten plik cookie służy do ponownego kierowania, optymalizacji, raportowania i przypisywania reklam internetowych.
    • _fbp – Używany przez Facebooka do dostarczania szeregu produktów reklamowych
    • fr – Używany przez Facebook do dostarczania serii produktów reklamowych, takich jak stawki w czasie rzeczywistym od reklamodawców zewnętrznych.
    • DV – Ten plik cookie służy do określenia niepowtarzalnych użytkowników na stronie
    • _ga – Te pliki cookie służą do zbierania informacji za pomocą Google Analytics o tym, w jaki sposób użytkownicy korzystają z naszej witryny.
    • _gat – Ten zewnętrzny plik ciasteczko Google Analytics jest wykorzystywany przez Google Analytics do monitorowania wskaźnika zapytań w odniesieniu do własnych serwerów.
    • _gid – Ta pierwsza strona analytics.js: służy do odróżnienia użytkowników.
    • ajs_anonymous_id – Te pliki cookie są zwykle używane w Analytics i pomagają policzyć, ile osób odwiedza określoną witrynę, śledząc, czy odwiedzili ją wcześniej
    • ajs_group_id – Ten plik cookie pomaga śledzić wykorzystanie odwiedzających, zdarzenia, marketing docelowy, a także może mierzyć wydajność i stabilność aplikacji.
    • ajs_user_id – Te pliki cookie śledzą użycie odwiedzających i zdarzenia w witrynie
    • test_cookie – Ten plik cookie jest ustawiany przez DoubleClick (który jest własnością Google) w celu ustalenia, czy przeglądarka odwiedzających witrynę obsługuje pliki cookie.
    • _gcl_au – Używany przez Google AdSense do eksperymentowania ze skutecznością reklam w witrynach korzystających z ich usług
    • _hjid – Ciastko Hotjar. Ten plik cookie jest ustawiany, gdy klient po raz pierwszy wyląduje na stronie ze skryptem Hotjar. Służy do przechowywania losowego identyfikatora użytkownika, unikalnego dla tej witryny w przeglądarce.
    • _hjTLDTest – sesja cookie wykorzystywana przez Hotjar aby sprawdzić czy przeglądarka użytkownika ma włączoną obsługę plików cookie
    • _hjCachedUserAttributes – Ten plik cookie przechowuje atrybuty użytkownika, które są wysyłane za pośrednictwem interfejsu API Hotjar Identify, ilekroć użytkownika nie ma w próbce. Te atrybuty zostaną zapisane tylko wtedy, gdy użytkownik wejdzie w interakcję z narzędziem Hotjar Feedback.
    • _hjIncludedInSample – Ciastko Hotjar. Ten plik cookie sesji jest ustawiony tak, aby Hotjar wiedział, czy dany użytkownik jest uwzględniony w próbce używanej do generowania ścieżek.
    • remixlang – Funkcjonalne pliki cookie Vk.com
  5. Poziom ochrony przed Cookies ustawia się w każdej przeglądarce, aż do całkowitego blokowania plików Cookies. Zwiększa to poziom bezpieczeństwa i ochrony danych, ale może także uniemożliwiać niektóre funkcje, np. zalogowanie się na konto pocztowe.

Dane osobowe

  1. Administratorem Państwa danych osobowych w rozumieniu Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 UE z dnia 27 kwietnia 2016 r. (dalej: „RODO”),
    po zarejestrowaniu w serwisie oraz w związku z korzystaniem z jego funkcjonalności są Krakowskie Szkoły Artystyczne, ul. Zamoyskiego 52, 30-523 Kraków.
  2. Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez Administratora, w szczególności w następujących celach:
    • zawarcia i realizacji umowy o świadczenie usług drogą elektroniczną na warunkach opisanych w „Regulaminie Portalu”,
    • przesyłania wiadomości zawierających informacje handlowe,
    • prowadzenia marketingu podmiotów współpracujących z Administratorem (za uprzednią zgodą),
    • umożliwienia kontaktu z Administratorem za pośrednictwem formularzy kontaktowych,
    • obrony przed ewentualnymi roszczeniami,
    • analitycznym i statystycznym.
  3. Dane będą przekazane podmiotom przetwarzającym je na nasze zlecenie na podstawie umów z Administratorem, ale tylko w celu i zakresie niezbędnym dla realizacji ww. celów, w tym m.in. podmiotom świadczącym na naszą rzecz usługi IT lub inne usługi zapewniające prawidłowe funkcjonowanie strony ksa.edu.pl, przy czym takie podmioty przetwarzają dane wyłącznie zgodnie z poleceniami Administratora.
  4. Poza wymienionymi podmiotami Twoje dane mogą zostać udostępnione wyłącznie podmiotom upoważnionym do tego na podstawie przepisów prawa krajowego lub unijnego. Administrator serwisu dołożył należytej staranności w celu odpowiedniego zabezpieczenia przekazanych danych osobowych, a w szczególności przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym.
  5. Państwa dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez czas niezbędny do osiągnięcia celu przetwarzania lub do odwołania przez Państwa zgody. Administrator zastrzega sobie prawo do przetwarzania danych przez okres do 3 miesięcy od momentu osiągnięcia celów w związku z realizacją własnych celów analitycznych i statystycznych.
  6. Państwa dane osobowe mogą być przetwarzane na podstawie:
    1. zgody (art. 6 ust. 1 lit. a RODO), w szczególności w celach marketingowych podmiotów współpracujących,
    2. w związku z wykonaniem umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO), w szczególności w przypadku zamówienia usługi Newsletter lub w związku z korzystaniem z funkcjonalności portalu ksa.edu.pl opisanych w Regulaminie Portalu;
    3. spełnienie zobowiązania wynikającego z przepisów prawa zarówno krajowego jak i unijnego zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. c RODO;
    4. do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora, w tym udzielenia odpowiedzi na pytania przesłane za pośrednictwem zakładki „Kontakt” oraz w celach statystycznych i analitycznych Administratora, gdzie uzasadnionym interesem Administratora jest możliwość dokonywania analiz i statystyk prowadzonych przez niego działań wynikająca z art. 6 ust. 1 lit f) RODO, a także dla celów obrony przed ewentualnymi roszczeniami na zasadzie prawnie uzasadnionego interesu Administratora gdzie uzasadnionym interesem Administratora jest obrona Administratora przed roszczeniami osób trzecich.
  7. W każdej chwili istnieje możliwość wycofania zgód wyrażonych w serwisie, w tym zgody na przetwarzanie danych w celach marketingowych podmiotów współpracujących z Administratorem. Odwołanie zgody na przetwarzanie nie będzie miało wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano przed jej wycofaniem.
  8. Mają Państwo prawo żądania dostępu do danych, sprostowania, usunięcia, przenoszenia lub ograniczenia ich przetwarzania, a także prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania.
    Jeśli chcą Państwo skorzystać z przysługujących Państwu praw prosimy o przesłanie do nas wiadomości na adres: ksa@ksa.edu.pl
  9. Bezpieczeństwo danych osobowych jest dla nas priorytetem, jeśli jednak uznają Państwo, że przetwarzając Państwu dane osobowe naruszamy przepisy RODO, masz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Zgoda na cookies:

Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z naszej strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies w celu zapewnienia Ci wygody podczas przeglądania naszego serwisu. Ustawienia tych plików można zmienić w każdej chwili za pomocą ustawień przeglądarki.

Call Now ButtonZadzwoń teraz